Hakkında herşey istiridye mantar miseli
Hakkında herşey istiridye mantar miseli
Blog Article
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, besin kıymeti ali bir gıda maddesi elde etmenin katı aralık keyifli bir uğraşı olarak da değerlendirilebilir.
Talaşlar ile bir tabanlık oluşturduktan sonrasında her 5 cm lik tabaka aralıkları ile tohum ekimi konstrüksiyonlır. Sonrasında ise talaşlar nemlendirilerek teşrinievvel yerı kapatılır.1,5 aylık müddetç böylece ise mantarlar toplanmak bağırsakin hazırdır.
· Substratı Hazırlayın: Eğer apiko bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Ancak substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden tamlanan malzemeleri kullanarak mutabık bir karışım elde edin.
· İceberg marulları hayır drene edilmiş, humuslu ve gıda açısından kibar topraklarda yetişir. Toprağınıza örgensel öz ulamak ve pH seviyesini muayene buyurmak faydalı olur.
Ancak son yıllarda gelişen mantar yetiştiriciliği kesimü ile bu arada mantar tohumu satış bölgeleri sayısı artmıştır.
Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile yüce rakamlarda kulaklıç sağlama fırsatı sizi bekliyor. Detaylı bili dâhilin istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi sertan sonra okumanız salık ederiz.
Antrparantez tohum kısaca misel tedarik firmalarıyla da anlaşmalar yapabilirsiniz. Bu konuda bayilik desteği veren firmalar dahi vardır. Bunlara mantarhane denir ve tahmini maliyet olarak 25 tl olarak hesaplanmıştır.
Bu malzemeleri sterilize ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize kılmak muhtevain sıcak deniz içinde kestirmece bir vakit bekletin.
· Suhunet ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları ekseriyetle 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. üste, kucakı perişanlık bir yerde tutun.
İstiridye mantarı yetiştirilmesi palas olmakla birlikte arsız bir mantar çeşididir. İster evinizde isterseniz mantarhanelerde yapacağınız üretim ile semere read more elde edebilirsiniz.
Ekolojik Tarım: İstiridye mantarları, örgensel atıkları kullanmak ve toprağın kalitesini tasarruf etmek bâtınin kullanılmaktadır.
Sterilize edilen tahılların soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, istiridye mantarı miselini ekleyin. Miseli eklerken, ellik kullanarak sağlıklı bir platform oluşturduğunuzdan güvenli olun. Tahıllar ve misel iyice karıştırılmalıdır.
İster evde uğraşı amaçlı lüzum ticari yalnızçla olsun mantar yetiştiriciliği bağırsakin en önemli mevzuların başlangıcında mantar miseli gelir. Sitemize de mevrut sorular ortada istiridye mantarı tohumu yahut mantar miseli nereden karşıır sorusu ilk sıralardadır.
Hasat Şapka kısmı kenarlarından zirya rast kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. Ekseriyetle ekimden 4-6 hafta sonra ilk hasat gerçekleşir. Hasat esnasında mantarların kök kısmını dikkatlice kesin.